Συνάντηση 20/2: Εναλλακτικό Δικτύο Συναλλαγών και Αλληλεγγύης

Την Τετάρτη 20/2 στις 7μμ στα ΛΙΘΑΡΙΤΣΙΑ πραγματοποιήθηκε συνάντηση πολιτών με σκοπό την δημιουργία του Εναλλακτικού Δικτύου Συναλλαγών και Αλληλεγγύης στην πόλη μας. 

'Εγινε αναλυτική συζήτηση για την «κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία», για μια οικονομία που δεν θα στηρίζεται στη επιδίωξη του κέρδους αλλά στη βάση της δημιουργούμενης αξίας και των πραγματικών αναγκών των ανθρώπων. 

Η συζήτηση ήταν δημιουργική και κατέληξε σε μια γενική συμφωνία αρχών, ώστε να πετύχουμε τη μεταξύ μας δικτύωση, τους στόχους, τους τρόπους και τη συνεργασία στο ζήτημα της συγκρότησης του δικτύου και της δημιουργίας ψηφιακής εναλλακτικής νομισματικής μονάδας πίστωσης με στόχο την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και της έλλειψης ρευστότητας στην αγορά της τοπικής κοινωνίας. 

Αποφασίστηκε η συγκρότηση του Εναλλακτικού Δικτύου Συναλλαγών και Αλληλεγγύης του οποίου οι αρχές και το καταστατικό θα προκύψουν από την συνέλευση των μελών του δικτύου στις αρχές Απριλίου.

Η ενημέρωση για την ακριβή ημερομηνία θα γίνει με αποστολή emails καθώς και με ανάρτηση σχετικής ανακοίνωσης στο παρόντα δικτυακό τόπο. 

Το κυρίαρχο χρηματικό και τραπεζικό σύστημα, όπως είναι δομημένο επάνω στην τοκογλυφία και την συγκέντρωση της εξουσίας και του πλούτου, έχει επιφέρει φτώχεια, αθλιότητα και αδικία στο ανθρώπινο γένος αδιαφορώντας παράλληλα για το περιβάλλον και τους άλλους ζωντανούς οργανισμούς του πλανήτη Γη. Είναι ένα σύστημα του οποίου τις επιπτώσεις βιώνουμε πολύ σκληρά και στην χώρα μας και θα πρέπει να ξεπεραστεί. 

Ας κάνουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ότι απαιτούν οι περιστάσεις για να σώσουμε τις ζωές μας. 
Υπάρχει και άλλος δρόμος, αυτός του κόσμου της εργασίας, της αξιοπρέπειας και της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου